Πλοήγηση Επικοινωνία Εκτύπωση

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

Η συνεδριακή βιομηχανία είναι ο εξειδικευμένος κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών που περιλαμβάνει επιχειρηματικά και επιστημονικά συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις, εκδηλώσεις και ταξίδια κινήτρων. Λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνεισφέρει σημαντικά στο κοινωνικό σύνολο και στις επιχειρήσεις μέσω της προώθησης της έρευνας, της εκπαίδευσης και της δημιουργίας συνθηκών προσέγγισης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες.  Είναι υψηλής απόδοσης και μακροπρόθεσμης προοπτικής, βοηθά στην αναγέννηση πόλεων και θερέτρων, παρακινεί εγχώριες επενδύσεις και δίνει δυνατότητες για εισροή εσόδων από δράσεις σε άλλες χώρες. Η ανάπτυξη της συνεδριακής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο προβλέπεται ότι θα είναι ταχύτερη από κάθε άλλο κλάδο τουριστικής δραστηριότητας μέχρι το έτος 2010.

 

ΣΚΟΠΟΣ

 

Η σειρά των «Διεθνών Συνεδριών για τα Συνέδρια» συγκροτείται από ετήσια επαναλαμβανόμενα διεθνή φόρουμ που αφορούν συνολικά στη συνεδριακή βιομηχανία και αποτελούν τόπο συνάντησης και επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των στελεχών του χώρου.

 

Στο πλαίσιο των «Διεθνών Συνεδρίων για τα Συνέδρια» το ευρύ κοινό που τα παρακολουθεί έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τον σημαντικό ρόλο που έχει η συνεδριακή βιομηχανία στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο και να προσεγγίσει ένα μεγάλο πλούτο γνώσεων, εμπειριών και νέων ιδεών.

 

Υψηλού επιπέδου ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και τον επαγγελματικό χώρο πραγματοποιούν παρουσιάσεις σχετικές με  φλέγοντα θέματα της συνεδριακής βιομηχανίας και παρουσιάζουν λύσεις και προτάσεις για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο συνολικά αλλά και την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του χώρου.

 

Οι σύνεδροι έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην προσέλκυση συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων, να βρουν νέους συνεργάτες και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με υφιστάμενους πελάτες και προμηθευτές, να βελτιώσουν, να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να αποκομίσουν αναμφισβήτητα οφέλη ευρισκόμενοι σε ένα διεθνές περιβάλλον.  

 

Διεθνές Συνέδριο

Μάρκετινγκ Προορισμών και Χώρων Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

(IMIC 2006)

Αθήνα, 9 - 11 Φεβρουαρίου 2006

δικτυακός τόπος1ο Διεθνές Συνέδριο:

Challenges in the New Global Environment              

(IMIC 2004)

Αθήνα, 19 - 21 Νοεμβρίου 2004

δικτυακός τόπος

Τελευταία ενημέρωση:  24/10/2007

Σχεδιασμός και υποστήριξη από Heliowebs

Υπό την Αιγίδα:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΗΝΩΝΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ